Вести

Воведување на машина за ласерско гравирање

Вовед

Ласерска машина за гравирање, како што сугерира името, е напредна опрема која користи ласер за гравирање на материјали што треба да се гравираат.Машините за ласерско гравирање се разликуваат од машините за механичко гравирање и другите традиционални методи на рачно гравирање.Машините за механичко гравирање користат механички средства, како што се дијаманти и други исклучително тврди материјали за гравирање на други работи.

Машината за ласерско гравирање ја користи топлинската енергија на ласерот за гравирање на материјали, а ласерот во машината за ласерско гравирање е неговото јадро.Општо земено, опсегот на употреба на машината за ласерско гравирање е поопширен, а точноста на гравирање е поголема, а брзината на гравирање е поголема.И во споредба со традиционалниот метод на рачно гравирање, ласерското гравирање исто така може да постигне многу деликатен ефект на гравирање, не помалку од нивото на рачно гравирање.Токму затоа што машината за ласерско гравирање има толку многу предности, па сега примената на машината за ласерско гравирање постепено ја замени традиционалната опрема и методи за гравирање.Станете главна опрема за гравирање.

Класификација

Машината за ласерско гравирање грубо може да се подели на: неметална ласерска машина за гравирање и машина за ласерско гравирање на метал.

Неметалната машина за гравирање може да се подели на: машина за ласерско гравирање со стаклена цевка CO2 и машина за ласерско гравирање со метална радиофреквентна цевка.

Машината за гравирање на метал може да се подели на: машина за обележување на метални оптички влакна и машина за ласерско гравирање на метални оптички влакна.

Pопис на производот:

Со зголемената сложеност на процесот на сечење и гравирање, традиционалната рачна обработка и механичка обработка се ограничени со опрема и технологија, а прецизноста на обработените предмети е мала, што влијае на квалитетот на производот до одреден степен, па дури и на економскиот бенефиции.

Според високата енергетска густина на ласерот, силната оперативност, широк спектар на материјали за обработка, мазни рабови за сечење, без бруси, без полирање, без бучава, без прашина, брза брзина на обработка, висока прецизност, помалку отпад и висока ефикасност, тоа е најдоброто Must-have во индустријата и најдобриот избор за замена.

Функција и карактеристики на производот:

Увезената линеарна водечка шина и брзиот степер мотор и двигател ја прават врвната мазна и без бранови;

Интегрираниот дизајн на структурата на рамката прави машината да работи стабилно без бучава;

Операцијата е едноставна, редоследот на гравирање и нивото на обработка можат да бидат произволно, а моќноста, брзината и фокусот на ласерот може флексибилно да се прилагодат делумно или сите одеднаш.

Отворен софтверски интерфејс, компатибилен со Autocad, Coreldraw, Wentai Engraving, Photoshop и друг софтвер за векторско дизајнирање;

Опремен со заштитник за намалување на вода за подобра заштита на ласерот, продолжување на животниот век на машината за ласерско сечење и изборен ножен прекинувач за полесно и побрзо работење.

иол

 

 


Време на објавување: 02-02-2021 година